News

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟ

Ποια είναι τα ασφαλή χημικά – καθαριστικά που χρειάζεστε για το καθαρισμό των μπέκ με μηχανήματα υπερήχων. 

Δεχόμαστε αρκέτα τηλέφωνα απο επαγγελματίες και χομπίστες που μας ρωτάνε τι να χρησιμοποιήσουνε για το καθαρισμό μηχανικών εξαρτημάτων, μπέκ ψεκασμού βενζίνης και πετρελαίου, ζιγκλερ, καρμπυρατέρ μικρά και μεγάλα και άλλα συναφή είδη. 

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις για το σωστό καθαρισμό των παραπάνω εξαρτημάτων. Ο πρώτος ειναι να μην υπάρχει η βοήθεια καποιου μηχανικού βοηθήματος (βλ. μπάνιο υπερήχων, πλυντήριο εξαρτημάτων ζεστού νερού, βουρτσάκι). Ο δεύτερος ειναι να έχετε προμηθευτεί ήδη καποιο μηχάνημα μικρό η μεγάλο. 

1. Πάμε να δούμε τη πρώτη περίπτωση (χωρίς μηχανικά μέσα)

Η πρώτη λύση ειναι η χρήση του καθαριστικού-carbon remover Orbil. Το υλικό αυτο χρησιμοποιείτε σε βούτα , που σημαινει οτι εμβαπτίζετε τα αντικείμενα σας προς καθαρισμο μεσα στο υγρό απο 10-45 λεπτά αναλόγως επιβάρυνσης που έχουν για να φύγουν λάδια, γράσσα και πιο σημαντικά η καρβουνίλα απο την μεταλλική επιφάνεια. Επειτε ξεπλένετε με νερό η αέρα και αφήνετε να στεγνωσει. Με αυτό το τρόπο απομακρύνετε κάθε ειδους βρωμιά και τη επιφανειακή σκουριά και χρώματα απο τη μεταλλική επιφάνεια αλλα και εσωτερικά του εξαρτήματος. Δεν επηρεάζει στο παραμικρό οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές μέχρι να χάσει τη δύναμη του.  Προσοχή: Αφαιρείτε τα λαστιχένια και μαλακά ελαστικά μέρη απο το εξάρτημα πριν το βουτήξετε μέσα.

Η δεύτερη λύση για απομάκρυνση λαδιών, γράσσων και μάκας είναι το Orbirex το οποιο δουλεύεται αυτούσιο με έως και 1-2 μέρη νερό και με ψεκασμό επάνω στη μηχανή η εξάρτημα. Το Orbirex δουλευεται άνετα και διαλύει τις επικαθησεις απο λάδια και γράσσα και έπειτα ξεπλένεται με νερό η αέρα. Μετα το ξέπλυμα δεν αφήνει το μέταλλο να σκουριάσει και δεν επηρεάζει καθόλου τα πλαστικά και Ο-Ring. 

2. Καθαρισμός με τη χρήση μηχανικών μέσων (μπάνιο υπερήχων, πλυντήριο εξαρτημάτων)

Χρήση μπάνιου υπερήχων : Το ιδανικότερο χημικό καθαριστικό για το καθαρισμό με υπέρηχους είναι το Orbirex-US. Το υλικό ειναι μία εξέλιξη στο καθαρισμό μηχανών, μπεκ και εξαρτημάτων με τη χρήση υπερήχων. Είναι ασφαλές γιατι δεν επηρεάζει ούτε αποχρωματίζει τα πλαστικά, δεν χαλάει τα ελαστικά και Ο-Ring και συνάμα καθαρίζει και αποδομεί τους ρύπους που συναντάς σε μπεκ, καρμπυρατέρ, ζιγκλέρ κτλ. Είναι άοσμο και δεν μουχλιάζει με τη πάροδο του χρόνου. 

Συσκευή ογκομέτρησης μπέκ : Παρότι σε αυτό το στάδιο δέν γίνεται κάποιος ουσιαστικός καθαρισμός, σας παρέχουμε το υγρό ογκομέτρησης το οποιο αντικαθιστά το κάυσιμο για να μετρήσουμε τη ροή και γενικότερη κατάσταση των μπέκ. Το υγρό αυτό λέγεται Orbon. Συνήθως συνοδεύεται με το Orbirex-US

Χρήση πλυντηρίου εξαρτημάτων (βουρτσάκι): Για το βουρτσάκι όπως είναι γνωστό διαθέτουμε δύο υλικά τα όποια είναι κατάλληλα, ασφαλή και σε πρωτογενή μορφή. Δεν ειναι προιόντα επαναχρησιμοποιησης και για αυτό το λόγο έχουν μεγαλυτερη διάρκεια ζωής και δίνουν μεγαλύτερη αξία στα λεφτά σας.

  • Το πιο σύνηθες για το καθαρισμό λαδιών απο μικροεξαρτήματα είναι το Orwis. Είναι αυτοστέγνωτο, καθαρίζει εύκολα, δεν είναι ευφλεκτο και δεν σκουριάζει τα αντικείμενα. Δεν διαλύεται με νερό. 
  • Το δέυτερο και πιο δύνατό το οποιο αφαιρεί και καρβουνίλες είναι το Orbon-I.

Μπορείτε να βρείτε όλη τη γκάμα χημικών και αναλώσιμων στα ακόλουθα λινκ:

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε έστω και λίγο για το σωστό καθαρισμό στο συνεργείο σας.
Στη διάθεση σας και τηλεφωνικά στο 2310-781628 για οποιαδήποτε απορίες σας.