News

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΦΙΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

H Δρ.Ορφανός έχοντας τεράστια εμπειρία στον κλάδο της επεξεργασίας μετάλλου έχει την χαρά να σας παρουσιάσει την πρόταση της για το καθαρισμό αλουμινίου για βιομηχανικές η βιοτεχνικές χρήσεις.

Για να καθαριστεί το αλουμίνιο με χημικό τρόπο και να προετοιμαστεί για σωστή βαφή που δεν θα ξεκολλάει πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες τρεις ενέργειες:Œαπολάδωση, αποξείδωση, Žχρωμάτωση (χημική ανοδείωση, αστάρι). Σε παλαιότερους χρόνους, όταν ήθελε κανείς να καθαρίσει αλουμίνια ετοίμαζε μια σειρά από τα εξής οκτώ μπάνια:θερμή απολάδωση, ξέπλυμα, αλκαλική αποξείδωση, ξέπλυμα, εξουδετέρωση, ξέπλυμα, χρωμάτωση, ξέπλυμα. Αυτή η μέθοδος ήταν δαπανηρή, επίπονη, πολύπλοκη, χρονοβόρα και ανθυγιεινή. Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν χάρις στο ORBIRAL.

Aυτό το προϊόν βασίζεται σε νέας τεχνολογίας ενώσεις που καθαρίζουν εν ψυχρώ μόνο τα οξείδια του αλουμινίου και δεν αντιδρούν παρά ελάχιστα με το ίδιο το μέταλλο. Το ORBIRAL αντικαθιστά τα πέντε πρώτα από τα προαναφερθέντα οκτώ μπάνια με μεγαλύτερη ταχύτητα, επιτυχία, αυτονομία, οικονομία, οικολογία και χωρίς θέρμανση. Τα μπάνια δεν αναβράζουν, δεν μυρίζουν, δεν υπερχειλίζουν, αναλίσκονται ελάχιστα, με κόστος 1-2 λεπτα/τ.μ.(σε αντίθεση με άλλες τεχνικές που τις ανεβάζουν στις 2-3 λεπτα -χωρίς να συγκρίνουμε την τεχνολογία και τις διακοπές για καθαρισμό των μπάνιων από τα σκληρά πετρώματα αλάτων αλουμινίου).

Επεξεργασία αλουμινίου (4-5 μπάνια)

  • Καθαρισμός με Orbiral

Παραμονή 5 λεπτών σε μπάνιο με 2% διάλυμα Orbiral (χωρίς θέρμανση)

  • Ξέπλυμα με καθαρό νερό
  • Χρωμάτωση με Orbalox

Παραμονή 1 λεπτού σε μπάνιο με 1% διάλυμα Orbalox

  • Ξέπλυμα με καθαρό νερό
  • Προαιρετικά 2ο ξέπλυμα με απιονισμένο νερό)

Έπειτα από το σωστό καθαρισμό και χρωμάτωση του αλουμινίου, έχετε μια επιφάνεια έτοιμη για ηλεκτροστατική βαφή.

Σας περιμένουμε να εκφράσετε οποιαδήποτε απορία η προβληματισμό για τη δικιά σας εφαρμογή.