News

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΠΟΖΙΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Καθαρισμός τεπόζιτου

Παίρνοντας ενα ταλαιπωρημένο τεπόζιτο απο μηχανάκι η οποιοδήποτε όχημα σας παρουσιάζονται καποια προβλήματα. 

Το πρώτο ειναι οτι το εσωτερικό του τεπόζιτου είναι σκουριασμένο και βρώμικο απο κατακαθίσεις χρόνων του καυσίμου. Μπορεί να εχει μαζέψει μούχλα απο κακης ποιότητας καυσίμου.

Για το ολοκληρωτικό καθαρισμό του τεπόζιτου χρησιμοποιείτε το υλικο μας. Το Orboxan διαλύεται με νερό σε αναλογία 1/4 και είτε με μορφή εμβάπτισης του τεπόζιτου ειτε με το γέμισμα αυτού με το διάλυμα κανετε το πρώτο βήμα για τον ολοκληρωτικό του καθαρισμό. Η παραμονή του τεπόζιτου στο διάλυμα μπορεί να ειναι απο διάρκειας 30 λεπτων εως και κάποιων ωρών αναλόγως της επιβαρύνσεως του δοχείου. Αφου διαπιστώσετε οτι έχει καθαριστεί πλήρως, ξεπλένετε το δοχείο με άφθονο νερό και το εμβαπτίζετε σε διάλυμα 2% Orbinat. Το Orbinat ειναι ενα υλικό το οποιο σταματάει τη δράση του Orboxan και προστατέυει παροδικα το μέταλλο απο την οξέιδωση. 


Βαφή / Πλαστικοποιηση τεπόζιτου

Αφού το τεπόζιτο ειναι παθητικοποιημένο και στεγνό, σειρά εχει η προετοιμασία του υλικού πλαστικοποίησης Orcoat. 

Το Orcoat είναι ενα υλικό δύο συστατικών το οποιο διατίθεται σε κάποια στάνταρ χρώματα που θα βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα.

Παίρνοντας το Orcoat μαζί με την αντίστοιχη ποσότητα σκλυρηντή που σας προτείνουμε, τα αναμιγνυεται και ανακατέυεται πολύ καλα. Το μίγμα απο τη στιγμή που αναμιγνύεται αρχίζει και τη διαδικασία σκλύρηνσης, οποτε έχετε 30΄-60′ μέχρι να καταστεί αδούλευτο. Αφου ανακατέψετε καλά ρίχνετε το μίγμα μεσα στο τεπόζιτο και προσεκτικά περιστρέφετε το τεπόζιτο ωστε το μίγμα να πάει σε όλη την επιφάνεια του δοχείου. Αφού σιγουρευτείτε για την σωστή του εφαρμογή και δεν υπάρχει περίσσια μίγματος σε κάποια μεριά, το αφήνετε να σκλυρήνει τελέιως. Αναλόγως καιρού αυτή η διαδικασία απαιτεί 24 ώρες για πλήρη σκλύρηνση. 

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.