News

PROJECT: RO-RO/ PASSENGER CORSE CLEANING BY DRORFANOS

Ανάλυση του Project καθαρισμού Ro-Ro/Passenger Ferry Corse

Σαν εταιρεία έχουμε τη έρευνα και εξέλιξη των προϊόντων στο πυρήνα της δουλειάς μας. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στό άρθρο μας, έχουμε καλεστεί πολλές φορές από επαγγελματίες διαφόρων κλάδων να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θέματα καθαρισμού, προστασίας και βαφής. 

Έτσι έγινε σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή εταιρεία του Πειραιά GO SHIPPING & MANAGEMENT Inc και o καθαρισμός των σπλάχνων, των μηχανών του πλοίου αλλά και των χώρων αποθήκευσης πετρελαίου, λιπαντικών όπως επισης και η ειδική αφαίρεση σκουριάς χωρίς αμμοβολή στο εξωτερικό του πλοίου. Πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα τα προϊόντα και τις χρήσεις του.

Καθαρισμός Ηλεκτρομηχανών πλοίου

Μια εφαρμογή των περίφημων electrocleaner είναι η αφαίρεση των λαδιών και συναφών ρύπων δίχως να επηρεάζονται τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά κυκλώματα, πηνία και γεννήτριες. Τι προσέξαμε όμως στη πρόταση μας για χρήση του Orper σαν electrocleaner? Πρώτον και σημαντικότερο ήταν η σχέση ποιότητας / τιμής για το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα τελούνταν ο καθαρισμός. Δεύτερον και σημαντικό ήταν ο βαθμός εξάτμισης του καθαριστικού και τρίτον η ανάγκη να μη μένουν κατάλοιπα από το καθαριστικό επάνω στα κυκλώματα/γεννήτριες. 

Καθαρισμός Κύριων μηχανών και χώρων αποθήκευσης καυσίμου

Έπειτα από τη συνάντηση με τον καπετάνιο, αρχιμηχανικό και υπεύθυνους μάστορες καταλήξαμε στο τύπο των ρύπων που θέλουν να καθαριστούν και το τρόπο. Πολύ σημαντικό ήταν η αποφυγή λύσεων καθαρισμού με χρήση καθαριστικών τα οποία είναι δύσκολα στη χρήση (βλ. καυστικά, έντονη μυρωδιά, εύφλεκτα) και έτσι εστιάσαμε σε φιλικά τεχνολογικά προϊόντα. Στραφήκαμε σε λύσεις carbon remover με εφαρμογή ψεκασμού και ξεπλύματος, απολαδωτικά για όλες τις μεταλλικές επιφάνειες με πρόσθετα  rust resistant και σαπωνοποιητικά ελαίων τα οποία βοηθούν στην ευκολότερη διαχείριση και αποκομιδή τους. Τέλος χρησιμοποιήσαμε τη ναυαρχίδα των προϊόντων μας Orbex τα οποία εφαρμόζονται σε ποικίλες εφαρμογές καθαρισμού και ειδικότερα του Orbex-N με γνώμονα τη ευκολία που έχει στην απομάκρυνση συσσωρευμένων βρωμιών, χωμάτων, ελαίων και ρύπων από κάθε επιφάνεια με ψεκασμό η μούλιασμα και τρίψιμο. Η σειρά απορρυπαντικών Orbex φημίζεται για την μεγάλη συμπύκνωση των ενεργών συστατικών και ποικίλων ευκολιών που μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα των προϊόντων μας.

Αφαίρεση Σκουριάς χωρίς αμμοβολή με προστασία –G

Σε συνεννόηση με τη πλοιοκτήτρια, μας κοινοποιήθηκε η ανάγκη για την επαναβαφή ορισμένων σημείων εξωτερικά του πλοίου τα οποία είχαν σκουριάσει με τη γνωστή μαύρη καλαμίνα. Η προϋπόθεση ήταν να ξεσκουριάσουμε το εξωτερικό του πλοίου το οποίο ήταν από σίδερο με τη χρήση ψεκασμού χαμηλής πίεσης και σκληρής βούρτσας και να παραμείνει συγχρόνως προστατευμένο από τη σκουριά για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τη βαφή του. Είναι γνωστό ότι όταν αφαιρούμε τη σκουριά από το σίδερο, έχουμε ένα διάστημα λεπτών μέχρι να ξανασκουριάσει (καφέ σκουριά). Η δυσκολία του εγχειρήματος έγκειται επίσης ότι το πλοίο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, το οποία επιταχύνει την οξείδωση σε τρομερό βαθμό.

Χρησιμοποιώντας το Orboxan, καταφέραμε να απομακρύνουμε εύκολα τη οξείδωση χωρίς να επηρεαστεί ο υγιής σίδερος του υποβάθρου και συγχρόνως να προστατευτεί με ένα παροδικό αστάρι προστασίας ενάντια στην οξείδωση μέχρι να επαναβαφτεί,

Συγχαρητήρια στη εταιρεία Go-Shipping and Management Inc. για την ανάληψη ενός πραγματικά μεγαλειώδους project ανακατασκευής και αναβάθμισης δύο μεγάλων πλοίων ενισχύοντας την Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία και τη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Πειραιά.

Στο άρθρο  απο το αξίολογότατο σαιτ Αrxipelagos μπορείτε να δείτε και μία εκτενής περιγραφή σχετικά με το project που ανέλαβε η Go-Shipping and Management Inc.