News

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΕΚΕΔΩΝ ΑΠΟ ΡΟΥΧΑ, ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ

Χρήσιμα tips για την αφαίρεση λεκέδων (Κλικ εδώ για όλη τη γκάμα)

  • Οι περισσότεροι λεκέδες μπορούν να βγούν με προσεκτική χρήση των  προιόντων μας. Πρέπει να ξερετε όμως οτι υπάρχουν και περιπτώσεις που η αφαίρεση αυτών δεν μπορεί να ειναι τέλεια. Η κατάλληλη προετοιμασία και εμπειρία θα βοηθήσει για να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία. Πάντα να συμβουλέυεστε τις οδηγίες χρήσης των προιόντων, 
  • ΠΡΟΣΟΧΗ καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας με το πρωτογενές υλικό να φοράτε προστατευτικά μέσα (πλαστικά ή ελαστικά γάντια-ποδιά-γυαλιά) και να ξεπλυθείτε αμέσως με νερό σε περίπτωση επαφής
  • Οποιαδήποτε αφαίρεση λεκέδων θα πρέπει να γίνεται σε χώρο με καλό φωτισμό.
  • Πριν ξεκινήσετε την απομάκρυνση των λεκέδων, σιγουρευτείτε οτι το χρώμα του ρούχου/υφάσματος ειναι ανεξίτυλο.
  • Δώστε χρόνο να δράσει το ξελεκιαστικό για δύσκολους και επίμονους λεκέδες.
  • Χρησιμοποιειτε ξεχωριστά βουρτσάκια ξελεκιάσματος, αναλόγως το λεκέ που θέλετε να απομακρύνετε,
  • Ξεπλύνετε το τοπικό ξελεκιαστικό πριν προβείτε σε οποιαδήποτε άλλο πλύσιμο.(Εκτός αμα σας συμβολεύσουμε ρητά το αντίθετο)

Orwap (αίμα, ούρα)

 Το ORWAP χρησιμοποιείται:

  1. για ξελέκιασμα με αραίωση σε 2-5 μέρη νερό (αναλόγως των αναγκών). Η επεξεργασία γίνεται συνήθως με έκχυση, ψεκασμό, και καλό βούρτσισμα, έπεται ξέπλυμα & στέγνωμα.
  2. για καθαρισμό μαζί με λεύκανση κροσσιών με πρόσθεση στο προετοιμασμένο διάλυμα πλύσεως του απορρυπαντικού, σε ποσοστό 1% (δηλαδή 2-3 μέρη απορρυπαντικού και 1 μέρος ORWAP σε 100 μέρη νερό). Κάνετε την προδιάλυση σε πλαστικό βαρέλι ή δεξαμενή και χρησιμοποιώντας ένα ποτιστήρι, αφήνετε μια ικανή ποσότητα να διαβρέξει όλα τα χαλιά (καλλίτερα στεγνά, παρά βρεγμένα), μετά από λίγο βουρτσίζετε ή πλένετε κατά τα συνήθη δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή να διαβραχούν τα κρόσσια προκειμένου να λευκανθούν καλά. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνατε με νερό και στεγνώστε. Θα πάρετε πεντακάθαρα, ζωηρόχρωμα, φουσκωμένα και μαλακά χαλιά είτε φυσικής είτε τεχνικής προέλευσης.

Οι εργασίες με ORWAP γίνονται πιο επιτυχημένες σε έκθεση στον ήλιο. 

 Orbiran (κρασι, φρούτα, χυμούς, σκουριά)

Το ORBIRAN απευθύνεται στην εξυπηρέτηση κάθε τεχνικού που δουλεύει το ξελέκιασμα. Αραιώνεται με 1 μέρος νερό εάν οι συνθήκες είναι εύκολες, ειδάλλως ατόφιο. Οι δύσκολοι λεκέδες πρέπει να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάτω από την επίδραση του ξελεκιαστικού για να μαλακώσουν και να διαλυθούν, αλλιώς χρειάζονται ένα απαλό τρίψιμο με καθαρό βουρτσάκι ή με το χέρι. Μετά την κατεργασία το ρούχο ρίχνεται στη μηχανή είτε πλένεται σε σαπουνάδα και ξεπλένεται με νερό.Το υλικό δεν αφήνει αυλές γύρω από τους καθαρισμένους λεκέδες και δεν κιτρινίζει τα ρούχα.

 Orbirit (ελαια, λίπη, κερί, μαγιονέζα κτλ)

 Τό ORBIRIT είναι ένα παχύρευστο, διάφανο υγρό που διαλύεται σε οποιαδήποτε αναλογία με νερό, με τους διαλύτες των στεγνοκαθαριστηρίων (γουάιτ-σπίριτ, περ, τρι κλπ) καθώς και με συνδιασμό νερού διαλύτη. Είτε ατόφιο, είτε σε διάλυμα, δείχνει διαφορετική εξωτερική συμπεριφορά που σχετίζεται και με την γενική ξελεκιαστική δράση που επιθυμείτε:με περισσότερο νερό αυξάνει η ικανότητα του υλικού για να διαλύει νερολεκέδες, με την πρόσθεση διαλύτη ενισχύεται η λιποδιαλυτική δύναμη. Συνήθως όμως γίνεται συνδιασμός και των δύο.

Το ORBIRIT απομακρύνει έγχρωμους λεκέδες από φυσικές ή συνθετικές χρωστικές, κραγιόν, στυλό, κρασί, μουστάρδα, βερνίκι παπουτσιών, μελάνη, στάμπες, μακιγιάζ, λαδομπογιά, μανό, κρέμα χεριών, λίπη, κερί, καρμπόν, πίσσα, αλοιφές, μαγιονέζα,κ.λ.π.

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους υφασμάτων εκτός εκείνων που επηρεάζονται από τον διαλύτη ή το νερό. Το ORBIRIT απευθύνεται στην εξυπηρέτηση του τεχνικού που δουλεύει το ξελέκιασμα. Αραιώνεται κατ’ αρχήν με 1 μέρος διαλύτη και στην συνέχεια με 1-2 μέρη νερό (χρειάζεστε καλό χτύπημα ή ανακάτεμα). ‘Οσο πιο μεγάλη είναι η αραίωση, τόσο πιο λεπτόρρευστη γίνεται η κρέμα / αλοιφή.

Οι δύσκολοι λεκέδες πρέπει να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάτω από την επίδραση του ξελεκιαστικού για να μαλακώσουν και να διαλυθούν. Μετά την κατεργασία το ρούχο είτε ρίχνεται στη μηχανή είτε ξεπλένεται με νερό.  

 Orbit (χρώματα, λαδομπογιές, μελάνι)

 Το ORBIT κάνει σαν ξελεκιαστικό για πολύ βρώμικα ρούχα από μαυρίλα, λαδίλα, χρώματα & λαδομπογιές, μελάνες καπ. Αναλόγως αναγκών μπορεί να αραιωθεί με λίγο (1:3 για τοπική χρήση) η πολύ νερό (1:30 για πλυντήριο).